„Wali”, un informatician franco-canadian este considerat cel mai bun lunetist din lume. Recent acesta a sosit în Ucraina pentru a lupta contra forţelor ruse, anunţă presa internaţională.
Bărbatul a câştigat porecla „Wali” în timpul petrecut în Afganistan ca parte a unităţii de elită JTF-2. Acest lucru se întâmpla între anii 2009 şi 2011.
CITEŞTE ŞI: VLADIMIR PUTIN ARUNCĂ „BOMBELE-ASPIRATOR”! TOS-1A PROVOACĂ DISTRUGERE ÎN MASĂ, EVAPORÂND TOTUL ÎN JUR
De asemenea acesta a făcut parte din Regimentului Royal Canadian 22. „Wali” şi-a dobândit reputaţia în tururi în Afganistan, Siria şi Irak. El a reuşit un record de ucidere de la distanţă, cu aproape 3.5 km.
Deşi un lunetist bun ajunge la 5-6 ucideri pe zi, „Wali’ poate ajunge chiar la 40 şi de aceea a devenit o „legendă” în rândul armatei mondiale. Bărbatul a apărut la diverse emisiuni televizate, iar numele său adevărat nu a fost dat publicităţii.
⚡️The most famous sniper „Wali” has arrived in #Ukraine to fight against occupiers
The average productivity of sniper is 7 men a day. On the front type like Ukrainian, productivity can reach up to 10. „Vali” can provide up to 40 deaths per day. pic.twitter.com/XDOibKxiQq
— NEXTA (@nexta_tv) March 10, 2022
„Trebuie să ajut pentru că oamenii de aici sunt bombardaţi doar pentru că vor să fie europeni şi nu ruşi”, a spus „Wali”.
Un ucrainean a aflat că soţia şi cei doi copii ai săi au fost ucişi de un obuz rusesc după ce a văzut pe Twitter o postare care le arăta cadavrele, scrie BBC.
”Am recunoscut bagajele şi aşa am ştiut”, a spus Serghei Perebinis pentru New York Times. Tetiana Perebinis şi cei doi copii ai lor, Mikita, 18 ani şi Alisa, 9 ani, au murit în oraşul Irpin în timp ce încercau să plece. O fotografie cu familia decedată zăcând lângă un monument pentru victimele celui de-al Doilea Război Mondial a apărut pe prima pagină a New York Times şi a făcut înconjurul lumii.
Ucraineanul a povestit ce le-a spus trupelor ruse de la graniţa cu Polonia: ”Toată familia mea a murit în ceea ce voi numiţi o operaţiune specială şi noi numim război. Poţi să faci ce vrei cu mine. Nu mai am nimic de pierdut.”
Sursă foto: Arhivă Cancan